Kako blokirati određene sajtove?

Dođe vreme recimo da vam dete poraste pa bi hteli da imate kontrolu nad sttranicama koje posećuje 🙂 Ili da sami sebi odredite vreme koje provodite na internetu?

Znamo jako dobro šta sve ima na internetu pa bi svakako bilo dobro imati kontrolu nad onim što nam dete gleda i radi na internetu. Ima dosta načina da se ovo uradi evo jedan najbrži a delotvoran.

Ostavite instaliran samo Google Chrome na računaru, zatim da pokrenite i idite na link za instaliranje ekstenzije za njega:

https://chrome.google.com/webstore/detail/stayfocusd/laankejkbhbdhmipfmgcngdelahlfoji/related?hl=en

Ekstenzija se zove StayFocusd. Kliknite na – Add to Chrome – ( nalazi se sa desne strane) i sada je ubačena u Chrome. Sada bi trebalo da je podesimo kako nama odgovara. Primetićete da u gornjem desnom ćošku se pojavio plavi krug sa crnom tačkom. To je naša ekstenzija. Kliknite na nju levi klik i zatim na opciju – Settings. Otvara vam se novi prozor:

Sa leve strane imate razna podešavanja od vremena, dana itd. Ako želite da dozvolite samo određene sajtove za decu na primer potrebno je da odete na – Allowed Sites i unestete sajt koji sme da poseti. Ako je u pitanju Facebook unećete facebook.com. Znači bez www. Sve stranice na Facebook su sada dostupne. Potvrdite klikom na – Add Allowed Site(s). Ponovite postupak za sve sajtove koje želite da omogućite.

Kada ste uneli dozvoljene sajtove idite na opciju – The Nuclear Option:

U prvoj opciji – Which sites do you want to block? odaberite – ALL websites EXCEPT those on my Allowed Sites list

Opcija – For how long? (koliko dugo da bude blokirana) upišite 24 (sata) i zatim kliknite na – NUKE`EM!

To je sve. Ako imate potrebe za neki drugi način podesite da radi kako vama odgovara ( da unesete blokirane sajtove a da svi ostali budu dostupni – podešavanje je na – Blocked Sites). Ekstenzija omogućava dosta kontrole i jako je efikasna.

Još jedna ekstenzija koja radi slično je – Block Site – Website Blocker for Chrome pa ako želite pogledajte i nju i zadržite koja vam se više dopada.

Link za Block Site je:

https://chrome.google.com/webstore/detail/block-site-website-blocke/eiimnmioipafcokbfikbljfdeojpcgbh?hl=en

E da! Bata Vlado pozdrav 🙂

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 komentar na “Kako blokirati određene sajtove?”

  1. Zahvaljujen na efikasnoj i brzoj podršci u kontroli sopstvenoga potomstva od svih negativnih uticaja savremenog života!
    Veliki pozdrav za Betmena na dijeti!

Ostavite komentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2019 PC SERVIS-ER