Internet speed

Kako testirati internet brzinu

Ako ste primetili da vam internet sporo radi ne mora uzrok biti virus ili malware. Možda je u pitanju vaš internet provajder pa evo prostog i brzog načina da testirate svoju internet brzinu. Bilo da ste na Kopernikusu, Telekomu ili SBB-u ovaj online test radi.

Nema potrebe skidati nekakve programe, instalirati ih već samo otići na adresu:

https://www.whatismyip.com/internet-speed-test/

I pošto se stranica učita kliknite na – START SPEED TEST.

Posle kratkog testa biće vam ispisana brzina vašeg interneta. Brzina download je brzina skidanja podataka u vaš uređaj a upload je brzina kojom se podaci šalju na internet.

I naravno ima začkoljica sa provajderima – Ugovor kada se potpisuje za internet potpisuje se na primer “do 30Mbps”, tako da ako imate brzinu 15,20 oni su sebe ogradili i tu ne možete ništa osim da prijavite kvar i slab protok pa kada reše… Ipak treba biti rezervisan i sa ovim jer možda trenutno rade na mreži pa bi test trebalo ponoviti i malo kasnije i onda znate na čemu ste.

Na ovom sajtu možete proveriti dosta stvari (IP Tools meni sa leve strane) a zanimljiva je i BLACK LIST provera.

Dovoljno je da unesete recimo vašu spoljašnju IP adresu i test će vam pokazati da li ste na istoj. U slučaju da jeste rešenje je čišćenje virusa i malvera na vašem računaru. Kada to uradite vremenom će i vaša IP adresa nestati sa ove liste.

Napravljen je i forum PC Servis-er pa ko želi neka se priključi, postavlja pitanja ili daje rešenje. Registracija je besplatna, link:

http://pcservis.in.rs/ulogujte-se/

Direktan link na forum: http://pcservis.in.rs/forum/

Dobrodošli.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ostavite komentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2019 PC SERVIS-ER