WiFi kamera izgubljena šifra

Reset WiFi kamere na “default”

Sve više WiFi kamera postoji na tržištu i sve se više traže. Sasvim i razumno. Nema bušenja zidova, razvlačenja kablova – jednostavno se postavi na željeno mesto, priključi na struju, aktivira i job done! Pregled slike na telefonu, tabletu, računaru…

Ovo je model jedne smart kamere na kojoj je korisnik zaboravio šifru i više joj nema pristup preko android telefona. Šta uraditi u tom slučaju?

Osim ako nemate nekog iskusnog hakera da pronađe izgubljenu šifru stvar rešavamo hardverskim načinom 🙂

Na ovom modelu kamere kada je okrenemo kontra postoji poklopac sa dva šarafa:

Krstak u ruke i odvrnite ta dva šarafa i uklonite poklopac ( kamera treba da je uključena u struju) Kada skinete poklopac pored male sijalice sa leve strane ugledaćete i jedan mali crni taster. To je ono što tražimo:

Znači kamera je u struji, radi i sada je potrebno stisnuti i zadržati taster sve dok se ne čuje iz kamere zvučni signal. Zatim otpustite taster, pažljivo vratite poklopac nazad ( da ne prignječite žice koje idu na poklopac ), vratite šarafe na mesto i zavrnite ih. Kamera je sada resetovana na fabrička podešavanja kao prvi put kada ste je kupili.

Od modela i marke kamere zavisi kako se podešava i koji se program može koristiti za pregled slike. Uglavnom svaki proizvođač uz kameru daje i uputstvo kako se montira i povezuje. Princip je više manje svuda isti – instaliraj program na telefon, poveži se sa kamerom sa šifrom koju imate u uputstvu i podesite je na vaš kućni wifi, pratite preko telefona i job done.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ostavite komentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2019 PC SERVIS-ER